معرفی(تاریخچه)
در سال 1328 به همت شادروان دکتر سید موسی حجازی و پیگیری جمعیت مسلولین خراسان، در زمین اهدایی حاج عباس توکلی زاده به وسعت حدود 26000 متر مربع، کلنگ احداث بیمارستان دکتر علی شریعتی بر زمین زده شد و پس از 4 سال بنای اصلی با 32 تخت مصوب احداث و به بهره برداری رسید.
وضعیت بیمارستان تا سال 1357 صرفا به منظور پوشش درمانی بیماران مسلول باقی ماند ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آسایشگاه مسلولین به بیمارستان طالقانی منتقل شد تا امکان تاسیس بخش های درمانی دیگری چون اورژانس، سوختگی، داخلی و جراحی و... فراهم آید، اما مجددا در سال 1373 و پس از گذشت 16 سال بنایی جداگانه و اختصاصی با زیربنای 500 متر مربع و ظرفیت 20 تخت در ضلع شمال غربی بیمارستان احداث گردید تا مرکز تحقیقات سل و بخش ریوی روند درمانی، تحقیقاتی وآزمایشگاهی بیماران سل را در بیمارستان شریعتی از سر گیرند.
تا سال 1389 بخش های متعددی چون دیالیز، جراحی قلب و اتاق عمل آنژیوگرافی نیز به خدمات درمانی بیمارستان افزوده شد. اواخر سال 1398 با آغاز همه گیری بیماری کووید 19 بیمارستان دکتر علی شریعتی به عنوان مرکز ریفرال بیماران درگیر کرونا تعیین گردید و طی 48 ساعت با انتقال بیماران عادی خود به سایر مراکز درمانی، با تمام ظرفیت و به طور کاملا تخصصی به پذیرش و درمان بیماران ریوی و کووید 19 پرداخته شد. این روند طی 18 ماه ادامه داشت تا اینکه همزمان با اوج گیری ابتلا به کرونا در پیک پنجم (تیر و مرداد ماه سال 1400) و پس از دستورالعمل قرارگاه ستاد کرونا در استان خراسان رضوی که طی آن تمام مراکز درمانی بیمارستانی مکلف به اختصاص بخشی از فضای درمانی خود به بیماران مبتلا به کووید گردیدند، بیمارستان دکتر علی شریعتی با خروج از حالت ریفرال، علاوه بر پذیرش و درمان بیماران کرونایی، گام به گام نسبت به بازگشایی بخشهای تعطیل شده خود اقدام نمود. از نکات قابل تامل میتوان به همت خیرین و نیکوکاران نیک اندیش اشاره نمود که بخش های ICU و اتاق عمل قلب باز را مورد بازسازی و توسعه قرار داده و همچنین ساختمانی با زیربنای 350 متر مربع را به منظور اسکان همراهیان بیمار و نیز پاویون پزشکان احداث نمودند.
از سال 1401 و با پایان یافتن ابتلای فراگیر کووید19 ، بیمارستان دکتر علی شریعتی طی روندی تدریجی، ضمن بازسازی تیم مدیریتی خود، با بازگشایی تمام بخشهای فعال خود و پذیرش بیماران در بخش های اورژانس، ریه، داخلی، ICU، CCU، جراحی قلب باز، ICU قلب باز، زایشگاه، NICU و جراحی زنان، در راستای توسعه و بهبود کیفیت خدمات درمانی و پشتیبانی خو گام برداشت، همچنین فعالیت مجدد درمانگاه تخصصی خود با تخصص های داخلی، جراحی های عمومی، ارتوپدی، زنان زایمان، چشم، ارولوژی، مغز و اعصاب ، قلب و ... را نیز از سر گرفته است.